torstai 10. joulukuuta 2009

Kuinka vertailla piilolinssien nettikauppoja luotettavuuden suhteen?

Piilolinssejä ja kaikkia muitakin netistä tilattavia tuotteita tai palveluja hankittaessa yhdeksi hankalimmaksi kysymykseksi tulee; onko tämä nettikauppa turvallinen ja luotettava?

Kun tilaat piilolinssit netistä tai mitä muita tuotteita tahansa, kiinnitä huomiota seuraaviin asioihin nettikauppaan ja sen toimintaan liittyen:

1. Kuinka nopeasti tilaukseni toimitetaan?
Pienet yritykset voivat varastoida vain yleisimpiä linssityyppejä. Jos ne itse joutuvat tilaamaan haluamasi piilolinssit, toimitusaika voi olla paljon pidempi kuin odotit. Tilauksen yhteydessä sinun pitäisi saada tieto onko linssejä varastossa ja mikä on toimitusaika.

2. Voinko luottaa tähän yritykseen ja antaa luottokorttitietoni? Muiden käyttäjien kokemukset ja arvostelut auttavat saamaan kuvan yrityksen toiminnasta ja luotettavuudesta. Samoin yhtiön kotisivut rakentavat kuvaa yrityksestä.

3. Onko asiakaspalvelu helposti saatavilla? Jos tilauksesi kanssa tulee jostakin syystä ongelmia, on mukava tietää, että voit helposti saada välitöntä palvelua. Vastuuntuntoisella yrityksellä on antaa maksuton puhelinnumeron sekä yhteydenottolomake internet sivustolla.
Vaikka tilaisit suoraan netistä, voit kokeilla soittaa yrityksen puhelinnumeroon: jos puhelu menee vastaaja, ole hieman varovainen, yritys saattaa olla ‘autotallifirma’.

4. Mikä on palautuspolitiikka? Jos ostat piilolinssejä koko vuoden käyttömäärän, voit kysyä voiko avaamattomia linssejä palauttaa ja vaihtaa jos piilolinssireseptisi sattuisi muuttumaan ennen kuin olet ehtinyt käyttää kaikki linssisi. Voit myös kysyä mitä tehdään, jos lähetys on vahingoittunut kuljetuksen aikana.

5. Onko sivustolla "Tietoa yrityksestä"-sivua? Siellä tulisi olla luotettavaa tietoa yhtiöstä, sen ihmisistä ja historiasta, eikä vain epämääräinen maininta siitä, miten he haluavat palvella sinua laajalla valikoima ja loistavalla palvelulla.

6. Onko tilaus prosessi turvallinen? Kun tulet sivulle, jossa annetaan henkilökohtaisia tietoja, tarkista sivun yläreunassa näkyvä URL osoite. Jos sivu on suojattu sen pitäisi alkaa "https: / /" eikä "http://". Lisäksi selaimen tilarivillä tulisi olla riippulukko ikoni, joka on lukittu, ei avattu tilassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti